Beko zet sterke verkoopcijfers neer in uitdagend 2023

Ondanks een negatieve trend in de branche, kijkt Beko Germany GmbH tevreden terug op het verkoopjaar 2023. Hoewel specifieke verkoopcijfers niet gedeeld zijn, meldt het bedrijf een positieve ontwikkeling in de verkoop van grote elektrische apparaten, met name ovens en inbouwapparatuur. Beko en Grundig, de twee hoofdmerken van het bedrijf, hebben gezamenlijk ongeveer drie miljoen producten verkocht. Dr. Evren Aksoy, die sinds begin 2023 aan het roer staat van de Duitse tak, benadrukt de succesvolle groei op de keukenmarkt en de toevoeging van nieuwe retailpartners. Ondanks de algehele dalende markttrend, heeft het inbouwsegment van het bedrijf voor het tweede achtereenvolgende jaar een bovengemiddelde groei met dubbele cijfers laten zien.

Beko Germany GmbH heeft met name in het middensegment van de markt haar potentieel optimaal benut en haar marktaandeel aanzienlijk vergroot, terwijl het bedrijf stabiel bleef in de verkoop van vrijstaande grote toestellen en kleine elektrische apparaten.

Dr. Aksoy is optimistisch over 2024 en geeft aan dat de focus van Beko en Grundig blijft liggen op inbouwapparatuur, duurzaamheid en energiezuinige technologieën. Het streven naar duurzaamheid blijft centraal staan, met het doel om in 2030 volledig over te gaan op hernieuwbare energie in de productie en netto nul emissies uiterlijk in 2050 te bereiken. Het moederbedrijf Arçelik, waar Beko en Grundig onderdeel van zijn, heeft wederom erkenning gekregen voor zijn duurzaamheidsinspanningen door zijn positie in de Dow Jones Sustainability Index en de hoogste scores in de S&P Global Corporate Sustainability Assessment. De samenwerking met WasteReduction op nationaal niveau wordt voortgezet.

Kijk voor meer informatie op de website van Beko Germany GmbH.
Bron: MobelKultur

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.