DKG en NoWa Kitchen lanceren duurzame keukens op industriële schaal

DKG Groep en NoWa Kitchen bundelen hun krachten om circulaire keukens te produceren op een industriële schaal. DKG is de toonaangevende leverancier van keukens voor woningcorporaties, terwijl NoWa Kitchen bekend staat als de meest vooruitstrevende keukenstartup in Nederland. Deze samenwerking belooft een significante verduurzaming in de bouw en renovatie van huurwoningen.

Tim Kaizer, directeur van NoWa Kitchen, licht toe: "Dit is de eerste keer dat er in Nederland op grote schaal, met tienduizenden keukens per jaar, circulaire keukens geproduceerd worden. Dit initiatief zal Nederland helpen om tegen 2050 een volledig circulaire economie te realiseren."

Ron van den Berg, directeur Business Development bij DKG Groep, voegt toe: "Deze samenwerking markeert een grote stap voorwaarts. Met onze productiecapaciteit van 100.000 keukens per jaar, zijn we in staat om de circulaire ontwerpen van NoWa op grote schaal te vervaardigen."

NoWa Kitchen heeft de afgelopen vijf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van wat nu de meest circulaire keuken van Nederland is, met een Product Circulariteits Index van 90% (bron: Alba Concepts). Deze keukens zijn hoofdzakelijk vervaardigd uit bio-based materialen en voorzien van demonteerbare verbindingen, wat reparaties vereenvoudigt, afval vermindert en grondstoffen optimaal laat hergebruiken.

DKG, eigenaar van de merken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, heeft al een stevige positie in de markt van keukens voor corporatiewoningen. Hun fabriek produceert jaarlijks 100.000 keukens, inclusief een lijn van bio-based keukens.

De samenwerking zal de innovatieve kracht van NoWa Kitchen opschalen naar industriële productieaantallen, waardoor zelfs huurders met een beperkt budget toegang krijgen tot een circulaire keuken.

De visie van een volledig circulaire economie in Nederland tegen 2050 wordt steeds realistischer, met een focus op hergebruik en reparatie van materialen in plaats van volledige vervanging. DKG en NoWa Kitchen zullen gezamenlijk hun expertise in demonteerbare en bio-based materialen inzetten om op grote schaal circulaire keukens te produceren, wat een belangrijke stap is naar een duurzamere toekomst.

NoWa Kitchen blijft voortdurend innoveren met onderzoek naar nieuwe bio-based materialen en demonteerbare verbindingen. Dankzij de productiefaciliteiten, financiële middelen en het netwerk van DKG kunnen deze innovaties snel en effectief opgeschaald worden, wat de transitie naar een circulaire economie verder zal versnellen.

Kijk voor meer informatie op de websites van DKG Groep en NoWa Kitchen.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.