Elica opent haar permanente showroom tijdens Küchenmeile 2024

Elica opent haar showroomdeuren tijdens de Küchenmeile 2024, die plaatsvindt van 21 tot en met 26 september 2024, van 9:00 tot 18:00 uur. Tijdens dit evenement zal Elica onder andere haar revolutionaire LHOV 3-in-1 kooktoestel presenteren.

Dit innovatieve apparaat combineert een kookplaat, afzuigkap en oven in één stijlvol ontwerp. Het Italiaanse merk introduceert hiermee een baanbrekende oplossing, waarbij de bediening via een enkele gebruiksvriendelijke interface verloopt.

Het creatieve brein achter dit concept is Fabrizio Crisà, Chief Design Officer bij Elica. Volgens het merk markeert de LHOV een nieuwe mijlpaal in keukenapparatuur. De naam LHOV staat voor de drie fundamentele keukenelementen: kookplaat, oven en ventilatie. Daarnaast verwijst de naam ook naar de passie en zorg die zijn geïnvesteerd in de ontwikkeling van dit unieke product.

De LHOV kookplaat biedt vijf kookzones, die strategisch zijn geplaatst dankzij de zijwaartse luchtinlaatventielen. Het ingebouwde afzuigsysteem verwijdert automatisch dampen en geuren, niet alleen van de kookplaat, maar ook van de oven. Dit gebeurt zowel tijdens het koken als bij het openen van de ovendeur, waardoor de lucht in de keuken schoon en fris blijft.

Daarnaast beschikt de LHOV-oven over een groter kookoppervlak dan standaard ovens, waardoor gerechten gelijkmatiger worden bereid zonder dat er meerdere rekken nodig zijn. Alle functies van dit apparaat zijn eenvoudig te bedienen via één touchscreen display, wat zorgt voor een naadloze kookervaring.

Francesco Casoli, voorzitter van Elica, licht toe: "Wij staan aan het begin van een ware revolutie, geworteld in onze kernwaarden: design, creativiteit, innovatie en kwaliteit. Vijftig jaar nadat mijn vader Ermanno de markt voor afzuigkappen ontwikkelde, bevestigen we opnieuw onze positie als pionier in de industrie. Met de introductie van LHOV bieden we een vernieuwende ervaring in de keuken en versterken we ons wereldwijde leiderschap.”

Voor Nederland is aXiair bv de exclusieve importeur van Elica apparatuur.

Bezoek voor meer informatie de website van Elica.



Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.