FGV en Hettich gaan samen verder

De overname van FGV Groep door Hettich Groep, die aan het begin van september aangekondigd werd, is nu met succes voltooid en officieel afgerond. Alle benodigde goedkeuringen van de mededingsautoriteiten zijn verkregen, waarmee ook aan alle andere voorwaarden voor de afronding van de overname is voldaan. FGV en Hettich zullen vanaf nu gezamenlijk hun pad in de meubelbeslagindustrie voortzetten.

Wat beide bedrijven onderscheidt is dat ze een lange termijn focus hebben, expert zijn op het gebied van meubelbeslag, thuis zijn in dezelfde branche en dicht bij de klant staan. „Wij zijn twee familiebedrijven met in totaal meer dan 200 jaar aan ervaring“, aldus Jana Schönfeld, directeur van de Hettich Groep. „En samen zijn we inmiddels ruim 9.000 collega’s over de hele wereld die met al hun kracht, hun passie en hun ideeën elke dag het beste doen voor onze klanten. Deze overeenkomsten inspireerden en overtuigden ons om samen onze toekomst vorm te willen geven.“

„Hettich en FGV zullen elkaar door hun sterke punten aanvullen en zo de bestaande zakelijke aciviteiten continu verder ontwikkelen en de klanten nog betere meerwaarde-oplossingen bieden“, benadrukt Dr. Andreas Hettich, vennoot en voorzitter van de raad van commissarissen van de Hettich Groep, die nu 100% aandeelhouder is van de FGV Groep. Binnen de bedrijvengroep zullen zowel Hettich als FGV als merk en bedrijf zelfstandig blijven. De klanten van beide bedrijven houden hun vertrouwde contactpersonen.

Ook voor Uwe Kreidel is het van groot belang dat Hettich en FGV zich voortdurend samen verder ontwikkelen en betrouwbaar klaar staan ​​voor de klanten. Het ervaren managementteam van FGV wordt uitgebreid met Uwe Kreidel als CEO. Naast zijn ruim 30 jaar branche-, Hettich- en managementervaring brengt hij zijn kennis van de Italiaanse markt mee, die hij onder andere heeft opgedaan in zijn rol als regiodirecteur voor Hettich Italia. Uwe Kreidel, nu CEO van de FGV Groep, kijkt erg uit naar zijn nieuwe rol en de samenwerking met het FGV-managementteam: “De Formenti e Giovenzana Groep is een bedrijf met veel geweldige medewerkers. Ik kijk er enorm naar uit om samen met al mijn collega’s de fusie van FGV en Hettich vorm te geven. We zullen onze uiteenlopende kennis en ervaringen samenbrengen en ons samen succesvol verder ontwikkelen als onafhankelijke merken.“

Speciale dank gaat uit naar Silvana Riboldi, hoofd verkoop bij FGV, en Giulia Luigetti, die als CFO van de FGV Groep de overgangsfase van de vorige naar de nieuwe aandeelhouders als CEO op interim-basis aanvullend ondersteunde. Beiden hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van het proces.

Kijk voor meer informatie op de website van Hettich.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.