Gaggenau introduceert de essential induction kookplaat

Gaggenau lanceert de Essential Induction, een innovatieve combinatie van kookplaat en werkblad, ontworpen voor luxe en flexibiliteit in de keuken. Dit naadloos geïntegreerde product biedt een minimalistisch design en verrijkt de kookervaring voor culinaire liefhebbers.

Deze inductiekookplaat is teruggebracht tot zijn essentie: een LED-indicator, het oppervlak van het werkblad en de bedieningsknop. Deze minimalistische elementen zorgen voor een werkblad dat zowel comfort als esthetiek biedt, en transformeert koken in een architecturaal hoogstandje.Exclusief ontworpen voor gebruik met Dekton werkbladen, die bekend staan om hun ultra-compactheid, vlek- en krasbestendigheid, en verkrijgbaar in 60 stijlen en kleuren. Gaggenau's karakteristieke bedieningsknoppen aan de voorkant vergemakkelijken het kookproces. Een subtiel LED-puntje op het werkblad verbindt intuïtief de knop met de actieve kookzone, geeft de plaatsing van kookgerei aan en waarschuwt voor restwarmte. Het lichtje schakelt automatisch uit als het niet in gebruik is, waardoor het oppervlak weer kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

Voor effectief koken introduceert Gaggenau verwijderbare, magnetische oppervlaktebeschermers voor bestaand kookgerei. Deze beschermers behouden niet alleen het werkblad, maar verminderen ook geluid en verbeteren de inductie-efficiëntie. De verlichte bedieningsknoppen, beschikbaar in roestvrij staal of zwart, bieden precieze controle over twaalf vermogensstanden, evenals warmhoud- en boostfuncties.

"Het gaat om het elimineren van de grenzen tussen bereiding en wonen. Het biedt de ultieme vrijheid in keukenplanning, wat een revolutionair concept is voor designers en planners", aldus Sven Baacke, Gaggenau Head of Design.

"Onze jarenlange inzet voor innovatie heeft de dynamiek van koken vaak veranderd. Van de eerste geïntegreerde apparaten op ooghoogte tot downdraft-ventilatie en pionieren van stoomkoken voor de huiselijke keukens, onze technologische vooruitgang heeft altijd oprechte, menselijke voordelen gecreëerd. En nu vieren we het bestaan van de Essential Induction, een innovatie die niet alleen de manier waarop mensen koken zal veranderen, maar ook hoe ze ervoor kiezen om met elkaar te communiceren in de moderne, open keuken."
Dr. Peter Goetz, Managing Director Gaggenau.

Beschikbaar vanaf mei 2024, is de Essential Induction nu te zien in de Gaggenau flagship showroom in Hoofddorp.

Kijk voor meer informatie op de website van Gaggenau.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.