Insolventieprocedure onder eigen beheer voor Brigitte Küchen

Brigitte Küchen ondergaat een insolventieprocedure waarbij ze zelf het beheer voert. Volgens een persbericht vorige week zal het bedrijf zich herstructureren en alle noodzakelijke stappen zetten om toekomstbestendig te worden. Het management voorziet een voortdurend moeilijke marktsituatie door een zwakke bouwsector en afnemende vraag, gecombineerd met een gebrek aan economische groei.

Daarom heeft het management besloten om de nodige wijzigingen en reorganisaties binnen het bedrijf door te voeren, binnen het kader van een insolventieprocedure die het zelf beheert. Het lokale gerechtshof in Bielefeld heeft het verzoek van het management goedgekeurd en heeft toestemming gegeven voor dit eigen beheer. "De bedrijfsactiviteiten zoals orderontvangst, productie en distributielogistiek blijven ongewijzigd doorgaan. Het management heeft alles in het werk gesteld om de levering van grondstoffen en bedrijfsmaterialen zonder verstoringen te waarborgen. Alle huidige en toekomstige leveringen blijven net zo betrouwbaar als voorheen."

Het management zal deze herstructurering ook aangrijpen om structurele en juridische basis te leggen voor langdurige groei. "Hierbij wordt onder meer geïnvesteerd in de uitbreiding van de productiecapaciteiten en de vernieuwing van het machinepark, specifiek om de productie van op maat gemaakte partijen efficiënter te maken."

Brigitte Küchen heeft al eerder, in 2020, een vergelijkbare insolventieprocedure onder eigen beheer doorlopen. In februari 2022 meldden de directeuren Steffen Liebich en Jens Uhe dat de sanering succesvol was afgerond.

Kijk voor meer informatie op de website van Brigitte Küchen.

Bron: MobelKultur

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.