Liebherr bereikt recordomzet en toont robuuste groei in 2023

In 2023 heeft de Liebherr Group een recordbrekend resultaat van 14.042 miljard euro geboekt, wat een stijging van 11,5% ofwel 1.453 miljoen euro meer is dan het jaar ervoor. Uit het jaarverslag blijkt dat Liebherr zijn omzet wederom heeft verhoogd ten opzichte van het vorige jaar, met significante groei in elf van de dertien productsegmenten. Hierdoor overtrof het bedrijf zijn vorige hoogste omzetrecord uit 2022 met 1.453 miljoen euro.

De sectoren Aardverzet, Materiaalhandeling, Gespecialiseerde Civieltechnische Apparatuur, Mobiele en Rupskranen, Torenkranen, Betontechnologie en Mijnbouw droegen bij met een gezamenlijke omzet van 9.557 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 11,6% vergeleken met vorig jaar. De sectoren Maritieme Kranen, Luchtvaart en Transporttechnologie, Tandwieltechnologie en Automatiseringssystemen, Koel- en Vriestechniek, Componenten en Hotels realiseerden een totale omzet van 4.485 miljoen euro, een toename van 11,3% ten opzichte van vorig jaar.

Vooral binnen de Europese Unie, de traditioneel sterkste markt voor de Groep, zag Liebherr een aangename toename in omzet. Verkopen in Duitsland, Frankrijk en Spanje lieten een bijzonder positieve ontwikkeling zien, terwijl een lichte daling werd genoteerd in landen buiten de EU.

Liebherr rapporteerde voor 2023 een jaarresultaat van 367 miljoen euro, met aanzienlijke verbeteringen in zowel bedrijfs- als financieel resultaat. Ook het personeelsbestand nam toe, met aan het eind van het jaar 53.659 werknemers wereldwijd, wat een stijging van 2.338 ten opzichte van het voorgaande jaar betekent.

In 2023 vertoonde de koel- en vriesdivisie van Liebherr een solide groei. Het personeelsbestand groeide met 2,0% naar 6.839, vergeleken met 6.707 het jaar ervoor. De omzet steeg licht met 1,6% naar 1.171 miljoen euro tegenover 1.152 miljoen euro in 2022. De EU-landen waren goed voor 76,2% van deze omzet, wat de sterke positie van Liebherr in Europa benadrukt. Verder toont een toename van 54,5% in investeringen, van 55 naar 85 miljoen euro, aan dat Liebherr blijft investeren in innovatie en technologie voor het uitbreiden en verbeteren van haar productaanbod.

Het economische klimaat wordt in 2024 als uitdagend beschouwd, maar Liebherr is het jaar gestart met een zeer solide orderboek. Hoewel de ontwikkelingen per productsegment zullen variëren, is Liebherr in staat deze te compenseren door haar gedecentraliseerde, gediversifieerde structuur en internationale aanwezigheid.

Kijk voor meer informatie op de website van Liebherr.

Bron: MöbelKulturDeel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.