PuriVent \'The Friendly Filters\' hoogwaardige recirculatie filters

De collectie van PuriVent - The Friendly Filters - bestaat uit recirculatie filters waarmee niet alleen geur maar ook bacteriën, pollen, allergenen en virussen worden verwijderd. PuriVent levert technologisch hoogwaardige recirculatie filters voor vrijwel alle typen afzuigkappen. Met een PuriVent filter heb je geen luchtafvoer naar buiten nodig. Dat geeft grote flexibiliteit voor de inrichting van het kookeiland en de keuken.

PuriVent is ontstaan uit twee woorden: Purification and Ventilation. Het zuiveren van lucht tijdens het ventileren. Dat zegt eigenlijk in één keer wat het product doet. PuriVent is een initiatief en bedrijfsonderdeel van KIES Professioneel B.V. "Vanuit de passie voor professionele apparatuur zagen wij kansen in een nog relatief onbekende markt van duurzame en onderhoudsvrije recirculatie filters in afzuigsystemen."

De PuriVent filters zijn in eerste instantie ontwikkeld voor de huishoudelijke afzuigkappen maar worden professioneel ook toegepast in kantoor en bedrijfsruimtes. "Daarvoor hebben wij speciale modellen die wij niet standaard op we website hebben staan. De PuriVent filters kunnen op nieuwe afzuigkappen worden geplaatst maar juist ook op bestaande afzuigkappen waar men van afzuiging naar buiten over kan gaan naar recirculatie met het PuriVent filter. Ook is het filter geschikt voor de mensen die nu al een recirculatie afzuigkap hebben en hiervoor nu de traditionele koolstoffilters gebruiken. Deze traditionele filters moeten minimaal 2x per jaar worden vervangen. Het PuriVent filter gaat 10-15 jaar mee en is hierdoor een veel duurzamere oplossing die uiteindelijk voordeliger is, veel beter zijn werk doet en niet 2x per jaar vette handen oplevert."

"Het filter is gemakkelijk te plaatsen boven op de motor van de afzuigkap. Door het plaatsen van het filter, kan van de afzuigkap een luchtreiniger gemaakt worden. De werking van het filter is eigenlijk een oud natuurkundig proces. Wetenschappers ontdekten ooit dat elektrisch geladen lucht de verbinding wil aangaan met vaste deeltjes in de lucht. Denk daarbij aan fijnstof, schimmels, bacteriën en pollen. Dit geldt ook voor de kooklucht in de woning. Dat proces wordt in dit filter nagebootst. Hierdoor wordt de lucht in het filter gezuiverd en kan het weer schoon de ruimte in geblazen worden. PuriVent kan op een hele brede manier toegepast worden. Het kan voor zowel een bestaande afzuigkap als een nieuwe afzuigkap."

Kijk voor meer informatie op de website van PuriVent.

Bron: Wonen360

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.