Tilmar levert afvoer voor kookplaatafzuiging via kruipruimte

Actief vanuit het mooie Drentse landschap brengt Tilmar BV sinds vele jaren succesvol speciale, innovatieve bouwproducten B2B op de markt. Zowel functionele, probleemoplossende als mooie elegante producten zitten in het assortiment. Zo vonden zij een mooi alternatief voor de bladafzuiging in de keuken.

De afzuiging vanuit de keuken wordt door de vloer, via de kruipruimte naar buiten gebracht. Als buitenoplossing zijn er twee varianten mogelijk, een oplossing in het maaiveld en een oplossing boven het maaiveld.

De “T175 koekoek” ventilatievoorziening biedt een oplossing voor in het maaiveld. Door de koekoek aan de buitenzijde van de gevel te plaatsen, met de bovenzijde gelijk aan het maaiveld, kan de doorvoer door de gevel voor ventilatie toe- of afvoer onder maaiveld worden aangebracht. De ventilatiedoorvoer mondt aan de buitenzijde uit in de T175 koekoek. De achterzijde van de koekoek is geheel open en daardoor is een doorvoerbuis op iedere hoogte en onder iedere hoek in de gevel te plaatsen.

De “T177-160 Ross ventilatieschacht” is een oplossing voor zowel toevoer als afvoer van lucht. Het halfronde design spreekt zowel architecten als gebouweigenaren aan. De kunststof ventilatieschacht, geeft een zeer goede bescherming tegen regenwater doordat de uitmonding zich ruim boven maaiveld bevindt.

Condens

Waar gekookt wordt ontstaat warme vochtige lucht, zodra deze vermengd wordt met koude lucht ontstaat er condens op het koude oppervlak. Dit zal veelal in de buis onder het maaiveld plaatsvinden. Onze T175 en T177-160 compleet, zijn beide voorzien van een condens afvoer. Voor aansluiting op bestaande systemen of ingestorte buizen, die al aan de buitenzijde van de gevel zitten, is een adapter beschikbaar.

Voorkom tocht in de keuken

De afvoer van elke keukenafzuiging is een open verbinding met de buitenlucht. Op momenten dat deze niet gebruikt wordt, bestaat er de mogelijkheid dat er een ongewenste luchtstroming plaatsvindt naar binnen i.p.v. naar buiten. Dit is eenvoudig te voorkomen door in het horizontale leidingwerk een TSK Terugslagklep in te bouwen.

Kijk voor meer informatie op: www.tilmar.nl

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.