V-Zug presenteert financiële resultaten 2023

V-ZUG AG heeft gisteren zijn financiële resultaten voor het jaar 2023 gepubliceerd. Ondanks de voortdurende uitdagingen op de markt rapporteert het bedrijf een netto-omzet van ongeveer 610 miljoen euro, een daling van acht procent ten opzichte van het voorgaande jaar, toen een netto-omzet van 636,3 miljoen CHF werd behaald. Deze verandering reflecteert de normalisatie van verkoopvolumes na de uitzonderlijke piek als gevolg van de pandemie in 2021/22, beïnvloed door inflatie, stijgende rentetarieven en een verminderde vraag.

Ondanks deze uitdagingen heeft V-ZUG AG een aanzienlijke verbetering in het bedrijfsresultaat en de operationele kasstroom bereikt door de implementatie van verkoopbevorderende en kostenbesparende maatregelen. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg met 63,1% tot ongeveer 17,5 miljoen euro, met een EBIT-marge van 2,9%. De vrije kasstroom verbeterde aanzienlijk naar ongeveer 19 miljoen euro.

Het bedrijf meldt ook een herstel in de leveringskwaliteit, die sinds begin februari 2023 weer op het gebruikelijke hoge niveau is, na de eerdere problemen met de toeleveringsketens. Met de recente uitbreidingen, waaronder de ingebruikname van de koelfabriek in Sulgen in 2022 en de bouw van de nieuwe verticale fabriek "Zephyr Ost" in Zug, bevestigt V-ZUG zijn toewijding aan Zwitserland als productielocatie en zijn ambitie om de activiteiten verder uit te breiden.

Voor 2024 verwacht V-ZUG AG dat de marktomstandigheden uitdagend zullen blijven. Het bedrijf blijft echter gericht op zijn middellangetermijndoelstellingen, met investeringen in marktpositionering, productieverbeteringen en doorlopende innovatie. Daarnaast worden nieuwe producten, met name in het middensegment, gelanceerd om de marktpositie te versterken.

Het aantal werknemers op 31 december 2023 bedroeg 2.066, inclusief 89 stagiairs, een lichte afname ten opzichte van het voorgaande jaar, wat de efficiëntieverbeteringen en organisatorische aanpassingen weerspiegelt.

Over V-ZUG AG
V-ZUG AG is een Zwitsers bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Met een rijke geschiedenis en een sterke focus op innovatie en kwaliteit, streeft V-ZUG ernaar om het dagelijks leven van zijn klanten wereldwijd te verrijken.

Kijk voor meer informatie op de website van V-ZUG.

Bron: MobelKultur

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.